9. kesäkuuta 2011

Kaikennäköistä

Hupsista voisin sanoa tähän alkuun, nimittäin on blogin päivitttely vähän jäänyt. Mutta nyt sitten riittääkin juttua :) Olemme Krissen kanssa käyneet kahdessa tokokokeessa, sekä kesän uimiset on aloitettu, ja näyttelyihinkin laitoimme ilmoittautumisen.

Ensiksi vähän mietintöjä tuosta Oulun kokeesta... Jälkeenpäin olen ehdottomasti sitä mieltä, että Oulun koe meni siinä vikaan, että minä tein tilanteesta aivan liian erinlaisen: itseäni jännitti ihan pirusti, koira oli ollu kaks päivää häkissä - lenkittä, ruokaa olin antanut K:lle vähemmän, yritin tsempata koiraa hirveästi ennen kehään menoa... Voih, tyhmä minä... Noh mutta kaikki se oli sitten sitä kokemusta, huonosta tuloksesta riippumatta :)


Sitten seuraava koe oli Kiimingissä viikon päästä edellisestä. Sinne kerkesimme tsempata aika hyvin ja kasvattaja Marjo antoi kullan arvoisia taktiikoita taasen lisää... :) Kokeeseen menimme hyvissä mielin, olosuhteet oli niin kuin menisimme treeneihin, ei mitään poikkeuksellisuuksia edellispäivinä tai kisa-aamuna. Koe sujuikin sitten mukavasti näyttäen tältä:

paikalla makaaminen 8½
seuraaminen taluttimetta 8½
maahanmeno 10
luoksetulo 8½
seisominen 10
noutaminen 9
kauko-ohjaus 6
vapaa estehyppy 0
kokonaisvaikutus 10

Erittäin hyvin sanon minä, koira teki juuri niin kuin se osaa! Paitsi kaukoissa sain vasta neljännellä eka kerran ylös. Ja hyppy meni siitä nollille, ku Krisse sit hypättyä kiersi esteen viereen, nii ei se voinut siitä enään hypätä. Luoksetulossa pisteitä vie se, että K liikkui liikaa seis-käskyn jälkeen ja paikalla olossa piippas kuulemma 20 sekunttia.

Tähän kokeeseen olimme erittäin tyytyväisiä, vaikka harmittavasti tulos oli Avo2/154 - 6 pistettä vaille avo1..... Kokeen tuomaroi Heli Kelhälä. Kuvan alla on ottanut Jenni Suomalainen, kiitos :)
Vähän jälkeen Kiimingin kokeen saimme paikan 8.6 järjestettävään Opkyn kokeeseen. Treenit jäi todella vähälle, koska pääsin ylioppilaaksi ja juhlin järjestäminen vei hurjasti aikaa kaikkineen remonttineen ja leipomisiin... Alla epävirallinen yokuvani :)


Sitten siihen Opkyn kokeeseen, joka järjestettiin Kiimingin tassutörmällä. Päivä oli hurjan kuuma - älyttömän kuuma - vielä kisapaikalle mennessä mittari näytti +29... Meillä oli taas sitten huono koe päivä. Kokeen tuomaroi Allan Aula ja rivistä tuli tälläinen:

paikalla makaaminen 0
seuraaminen taluttimetta 7
maahanmeno 0
luoksetulo 7
seisominen 9
noutaminen 9
kauko-ohjaus 6
vapaa estehyppy 0
kokonaisvaikutus 9

Meijän huonoin suoritus ikinä... Tulokseksi siis AVO0 ja 98 pistettä -  vai voiko tuota edes sanoa tulokseksi!?

Jos vähän avaan, että mistä noita pointseja lähti, niin ekana paikalla olo meni nollille, ku viereisellä kentällä joku huusi isoon ääneen että "TULE" (treenasi omaa koiraansa siis) niin Krisse ampas sinne, onneksi sain matkalla kiinni. Seuraamisesta puuttui kontakti... Normi Krisse, joka pelleilee kokeessa. Maahanmenossa jäi istumaan. Luoksetulossa eteni jälleen... Seisomisessa liikkuin hitusen kun palasin takaisin. Noutamisesta en muista miksei tullu 10. Kaukoissa nousi vasta kolmannella. Estehyppy sama ku kiikon kokeessa, eli ei hypännyt tullessa takaisin. Kokonaisvaikutelma ihmeellisesti 9, kiitos Allan :)

Kokeen jälkeen oli pakko koirien sujahtaa lampeen vilvoittelemaan, ja näky ne nauttivan. Mukana olivat siis auspai Duke ja pun irlset Kasper :)


Ja lisää kuvia Krissen ensimmäisestä uintireissusta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti