4. joulukuuta 2011

AVO1!!

Aluksi täytyy myöntää, että olen tahallani vältellyt tätä blogiin kirjottelua. Oon nimittäin huomannut, että sanonta "ei kannata nuolaista, ennenkuin tipahtaa" on enemmän kuin oikeessa. Ensin täytyi käydä kokeessa, enneku alkaa liikaa kehuskelemaan, vaikka viimeisen kahden viikon treenit on menny aina nappii. Lisäksi sekin kirous on näköjään paikallaan, ettei parhaita suorituksia saa ikinä kuvattua! Akku keski upeasti kaksi ensimmäistä minuuttia paikallaolosta.... :)


Aiheeseen siis, olimme eilen 3.12 tottelevaisuuskokeessa ja vielä siellä avoimessa luokassa. Tuomarina Heli Kelhälä ja rivistä tuli kivasti tälläinen:

paikalla makaaminen 9,5
seuraaminen taluttimetta 8,5
maahanmeno 9,5
luoksetulo 7
seisominen 9,5
noutaminen 8
kauko-ohjaus 10
estehyppy 8
kokonaisvaikutus 9

Pisteitä kertyi 175,5 ja sillä saimme viimein kovan uurastuksen saavutuksena ykköstuloksen Smile Risseen olen enemmän kuin hyvin tyytyväinen, viimein se toimii kokeessa kuin kotona!



Heti kun saavuimme koepaikalle koira oli alusta asti energinen ja vipelti jaloissa kokoajan. Luuli varmaan tulevansa agilityä treenaamaan ;) Noh vire ei tosiaan ollut haitaksi! Paikalla olo meni nappii. Lonkkaa oli kuulemma hiukan vaihdellut, niin siitä lähti puolikas. Seuraaminen on parantunut, koska nyt napahti 8,5. Kympin suoritukseen verraten edisti vähän liikaa alussa ja pysähdykset oli hieman hitaampia. Maahanmeno ja seisominen liikkeestä kumpiki 9,5 ja kummastakin lähti puolikas siitä, kun sekä maahanmeno että pysähtyminen oli hiukan hidas. Luoksetulossa taas se eteni vielä varmaan 2 metriä käskyn jälkeen.... Noutamisessa laahasi kapulaa 20 senttiä enneku otti kunnolla suuhun. Kaukot meni hyvin, koiran vire oli pikkasen laskenut, niin ei tullu pomppu-istumisia, vaan pylly pysy paikallaan :) Estehyppy sitten meni minun mielestä huonosti, koska sitä ollaan treenattu ja treenattu, koska kolmessa edellisessä kokeessa risse on kiertänyt sen hemmetin esteen takasin tullessa... No nytkin se meni tosi laitaan eikä siitä oikein hyvin voinut hypätä, käänsin kehoa kunnolla toiseen suuntaan ja kutsuin, niin sittenhän se hyppäsi :) Mielummin 8 kuin 0 siitä ettei hyppää.


Taitaa olla niin, että käydään vielä kaks avokoetta TK2-tittelii asti, vaikka taskussa nuita avo-suorituksia on vaikka muille jakaa.... Mutta oispahan jotain mustetta paperilla tästäkin lajista Smile Voittajan liikkeitä voisimme alkaa rakentamaan pikkuhiljaa.... Alla kuva Risulista :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti