19. tammikuuta 2012

(Vuoden) ensimmäiset agility- ja missikisat

Viime viikonloppuna olimme hartaasti suunnittelemallamme Kajaanin kisareissulla. Kisattiin niin agilityssä kuin näyttelyissä koko Ghosteye's-porukan voimin.

Reissu tuhinat aloitettiin oikeastaan jo torstaina, kun ajelimme Jennin kanssa Raaheen ensin hiihtotreeneihin ja sitten koirapyykille. Hellässä hoidossa olivat Vega ja Köpi. Kummastakin tuli oikein komeita pienen ehostuksen kautta ;) Puolen yön jälkeen, voin sanoa, että uni kyllä maistui ku kotia asti pääsimme.... Kuvassa alla Köpi pesulla, kyllä se oikeesti tykkäsi! :-D

 

Vähät sitte niistä unista, kun Jenni ja Amanda saapuivat meille aamulla. Ensin pesupyykkiin joutui Risse, sitten Duke ja lopuksi Mango. Koko sakki oli niin hyväntuoksuista porukkaa pesujen jälkeen ja komeita ;) Seuraavaksi kävimme suksiboksin kimppuun, joka ei meinannut ollenkaan hyväksyä matkalle lähteviä tavaroita... Jopa viiden ihmisen voimin yritimme saada laukut sisälle boksii, vaa ei niin ei :-D Isot laukut eivät suinkaan voineet jäädä kotia, vaan ne tungettiin takapenkille. Pakkausongelmien takia reissun lähtö viivästyi hienosti noin tunnin :-D Pääsimme hienoon mökkiin joskus ennen yhdeksää illalla, siellä sitten odottelimme loppuja aavesilmiä yö kolmeen saakka :)


Lauantai oli sitten jännityksen jännitys-päivä - ensimmäinen virallinen agilitystartti oli vuorossa iltamyöhään. Päivä tsippailtiin ja lenkkeiltiin meijän tupla trion voimin :) Koirat tulivat todella hienosti toimeen. Krisseki antoi Duken ja Mangon hääräillä keskenään :)
Kauhiampi jännitys iski sitten kun hallille lähtöön oli pari tuntia... Ruoka ei oikein maistunut ja kelloa tuijotettiin kilpaa :-D

Hallilla sitten ensimmäiseksi täytyi ilmoittautumisien yhteydessä kirjata kisakirja, jossa hienosti lukee Ghostee's Chritmas Angel... Pientä vapinaa ja keskittymisvaikeuksia havaittavissa? Lämmittelyn aikana ei ollut muuta hommaa kun kasata ajatukset ja keskittyä rataan niinkuin treeneissä :) Kyllä se siitä ajatukset alkoivat kulkemaan ja Risseki oli aivan innoissaan. Viimein tuli meijän vuoro, viimeiset järjen keräämiset ennenkun jättää koiran lähtöön (älä huuda, keskity, luota koiraan).

Rata lähti todella mukavasti käytiin. Kepit, jotka ohjasin oikealta (väärältä/nurjalta) puolelta, onnistui JEI!! Muutaman esteen jälkeen Risse meni sitten läpi rengas-esteen sivusta, en kerennyt enään lähteä korjaamaan rengasta viiden-virhepisteen edestä, sillä Krisse oli jo suorittanut rengasta seuraavan esteen. Tällä meiningillä menimme sitten loppuun saakka, tuloksena siis HYL renkaalta :) Ei todellakaan paha depyyttialoitus! Ajaksi sain videosta katsomalla 30,9 sekunttia, sillä olisi päässyt kilpailun viiden joukkoon :) Risse oli omaan suorituksiin verraten tasaisen nopea ja kuunteli tarkasti, sekä loistavasti luki rataa myös itse :o) Onneksi Inkeri oli ottanut kameran mukaan ja Riikka keresin kuvata ratamme, joten ylpeänä esittelemme ensimmäisen kilpailumme suorituksen (itse episodi jäi juuri ratahenkilöiden taakse...)


Sunnuntaina lähdimme porukalla taas mökiltä kohti hallia. Oli vuorossa näyttelyt, johon oli ilmoitettu 39 australianpaimenkoiraa ja tuomarina toimi Ligita Zake. Ghosteye's:in porukka mukaan lukien Duken oli todella tasaista sakkia, sillä EH oli päivän kirjain yhdistelmä. Krissestä sanottiin tällä tavalla:

Feminiininen narttu, hiukan raskas rakenteinen, korrekti otsa ja pää, (ruijjli?) tarpeeksi vahva, suora ylälinja, laaja ja syvä runko, hyvät kulmaukset edessä, hieman lyhyt (up pesarm?), kyynärpäät tarpeeksi kiinninnäiset, voisi olla enemmän tilaa alapuolella, hyvä tempperamentti

Raskaasta rakenteesta voi olla montaa mieltä, myös etukulmaukset olivat (ovat) hyvät, silti kokkolan ryhmänäyttelyssä ne haukuttiin lyttyyn :o) Onneksi tiedämme touhun, emmekä ota kovin vakavasti :o)

Kasvattajaluokassa saimme myös esiintyä, sillä EH riittää nykysäännöillä porukan kokoamiseen :) Jengissä olivat Krisse, Vega, Kiksi ja Hukka. Saimme 2-tuloksen ja lähinnä siitä, että koirat ovat hyvin (yllättäen) erityyppisiä :-D MUTTA, tuomari tykkäsi kaikkien erittäin hyvästä luonteesta, sehän se tärkein? ;)
Ensimmäisenä menin kehään Duken kanssa :)

 Sitten vuorossa oli Köpi :)

 Ja viimeisenä yksityisarvostelussa Risse sai juosta nokkapystyssä :) (c) JenniS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti