20. huhtikuuta 2012

Juoksuja

Krisse on tällä hetkellä juoksussa. Juoksut alko viime viikon alussa. Eniten tässä tympi se, että _taas_ jäi oman seuran kisat välistä. Maaliskuun Krisse oli kennelyskässä, joten eiköhän seuraavan puolen vuoden taukoilut ois jo paketissa!

Viime viikolla käytiin tokotreeneissä, sillä Krisse ei vielä tiputtanut. Tunnari sujui erittäin hyvin, ehkä tämäkin kääntyy pikkuhiljaa voitoksi ;) Tehtiin myös jääviä ja seuraamista sovellettuna yhteisharkkana. Noutokapulassa oon vahvistanut, että kapulan täytyy osua minuun, kun palautetaan. Metallinoudossakaan mitään ongelmaa. Vauhtia pitäis kyllä pikkasen saada lisää noutoihin :)

Agilitytreeni oli sitten seuraavana päivänä. Tehtiin 18 esteen rata, ainostaan A-alastulovirheellä (Krisse vetäs kontaktin läpi, vaikka täytyisi pysähtyä...). Radan jälkeen tehtiin keppejen avokulmia, ois pitäny älytä näitänkin harjotella jo vähän aikasemmi :D Mutta kyllä ne sit siitä, täytyy vaa itse keskittyä missä välissä tekee mitäkin :)

Viime viikonloppuna oli just ne oman seuran agilitykisat. Harmitus oli suuri, kun tajusin keskiviikkona, että tuo piskihän tiputtaa.... Noh hullu ku olen, niin pistin Marjolle viestiä ja pyysin lainaan hänen koiraansa Nabua. Nabu kisaa kans kakkosissa ja on (aussie) maxi, joten koiran vaihdos oli helppo tehdä :) Onneksi pääsin kisaamaan, sillä tykkään nii nuista agilitykisoista ;) Nabun kanssa takana oli vaa yhdet treenit, enkä koskaan aikaisemmin ole nähnyt sitä radalla.

Ensimmäinen rata oli tosi kiva, mutta vauhdikkaassa lähdössä Nabu tiputti ensimmäisen esteen riman ja sitten kepeistä jätti yhden välin tekemättä, joten tästä sitten HYLky. Silti koko radan mopo pysy käsissä, jäi hyvät fiilikset, vaikka syke hakkas ainaki kahtasataa!

Toinen rata meni aivan sika mahtavasti, tuli niin onnistumisfiilis ikinä. Sekin rata silti meni valitettavasti HYLksi, ku toiseksi viimesellä esteellä Nabu tippu puomilta alastulossa. Sen jälkeen minä pistin sen takas alastuloasentoon ja jatkoimme siitä maaliin :)

Viimenen rata oli nimenomaan lähti_käsistä_hylky. Minä en oikein jaksanut enään keskittyä, kun olin seisonut ennen kisoja talkoissa 6 tuntia. Lisäksi yritin liian vaikeita ohjauskuvioita :D Mutta jäi ihan mielettömän hyvät fiilikset radoista ja Nabusta ;) Videota ei valittettavasti ole :( Tuomari oli Seppo Savikko, ja varmasti menen hänen radoille jatkossakin!

Tämän viikon maanantaina kävin active dogsilla ensimmäistä kertaa treenaamassa. Ostin irtotunnin 2-3lk valmennusryhmästä. Krisse oli sellanen ku oli, kun ottaa huomioo juoksut. Välillä meni täysillä ja sitte tuntu siltä, että tule jo pliis. Rata oli kiva, ja aika hyvin se loppujen lopuksi menikin :) Yksi persjättö-japanilainen tuotti meikäläiselle enemmän kuin ongelmia, en vaan saanut jalkoja oikeeseen suuntaan millään. Mutta treeneistä jäi hyvin mieleen se, että mm. minun kaikki valssit ennen näitä treenejä ovat olleet luvattoman myöhässä ja aina ei tarvi juuri näitä valsseja työntää joka paikkaa... Yksikin kohta, missä neuvottiin tekemään persjättö, niin en olisi ikinä uskonut, että Risse toimii just niiku pitää. Haluaisin sellaseen valmennukseen, missä mennään ilman koiria :D Jenni kuvasi treeneistä myös videon, kiitti :)


Tiistaina oli sit luvassa taas agilityä, tunnin treeneissä tehtiin vaikka mitä. Mm. täytyy jatkossa harjoitella hyppytyylejä, sillä käännökset meinaa mennä aivan liian töksähtelyiksi, kun minä en osaa tehdä rytmityksiä, käännökset leviää ja koira joutuu tehdä töksähteleviä käännöksiä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti