8. toukokuuta 2012

Ensimmäinen kakkosten 0-tulos!

Viime viikolla oli niin paljon tekemistä, että lepopäivistä ei ollut puhettakaan :) Tiistaina tehtiin tokotreenit aussieporukalla, jotka meni meijän osalta ihan hyvin. Tehtiin kaukoja, ruutua, luoksetulon läpijuoksu ja lopuksi henkilöryhmä harjoitus BH-kokeeseen.

Keskiviikkona ja torstaina oli BH-kurssia. Keskiviikkona opeteltiin kuviota ilman koiria ja lopuksi tehtiin BH-kokeen ensimmäinen osa, eli esittäytyminen ja tuomarin kättely. Tällä hetkellä voisin vaihtaa Krissen nimen suomenkieliseksi :o) Aavesilmien Joulun Enkeli - hiukan helpompi sanoa! Torstaina koiratkin pääsivät kentälle, oikeastaan me tehtiin vain motivaatiotreeniä. Kouluttajamme näpäytti minua, että en saa "hyökätä" Krissen päälle joka onnistumisen jälkeen rapsuttamaan ja halailemaan, sillä Krisse ei tykkää siitä. Äh, en ole koskaan tajunnu tuotakaan! Kukaan koira ryhmästämme ei tykännyt siitä, se on vain meijän tunteellisten ihmisten tyhmä tapa :D Siitä kun päästiin eroon, niin tuntui, että narun päässä on enemmän positiivista treenaajaan kuin pitkään aikaan on ollut tokokentällä :)

Perjantaina käytiin hakutreeneissä. Krisselle kolme ukkoa ja alue oli suunnilleen alokasluokankokoinen. Ensimmäinen ei mennyt kovin hyvin, sillä yksi maalimiehistä ei kerennyt piiloon ja Krisse juoksi suoraan näköyhteydellä hänen luokse. Sitten yritettiin janalta toiselle puolen. Koira lähti hyvin, mutta selvästi haki jälkeä. Ukko löytyi kun löytyikin sitten lopulta, tais olla vähän hakuilut ruosteessa. Voiko ne hirvesti olla ruosteessakaan oikeastaan, sillä tämä oli toinen kerta hakua ikinä :D Sitten seuraava ukko toiselta puolen. Maalimies heilutteli käsiä ennen kuin päästin hakemaan. Se löytyi sit hyvin. Viimeinen maalimieskin oli tässä välin ehtinyt piiloon ja tehtiin vielä yksi toiselle puolen. Tämä oli tosi hyvi haku. Krisse sai selvästi hajun ja löysikin sen jälkeen maalimiehen nopeasti. Hyvin siis luotti nenäänsä :o)

Lauantaina oli tokokoe ja tuomarina Heli Kelhälä.
paikalla makaaminen 8
seuraaminen taluttimetta 8
maahanmeno 9
luoksetulo 8,5
seisominen 9,5

noutaminen 0 (lähti vasta kolmannella ja se kolmas ois ollu kuulemma 10)
kauko-ohjaus 0 (nousi istumaan jättökäskystä... muuten teki vaihdot)
estehyppy 5 (meni sellaset 10m eteempäin, täytyi huutaa takaspäi, ettei kehästä menny pois, joten tästä mutkasta lähti pojoja)
kokonaisvaikutus 8 (tähän vaikutti nuo loppu sähellykset) 

AVO3, 120,5 pistettä

Paikallaolossa Krisse oli vaihtanut asentoa muutaman kerran sekä piipannut... Paikallaolossa piippaaminen on satunnaista, mutta aina se on tapahtunut kokeessa. Täytyy siis treenata tätäkin nyt ihan kunnolla. Seuraaminen oli minusta hyvää, mutta käännökset levesi ja kontakti tippu. Maahanmeno olisi kuulemma saanut olla nopeempi. Luoksetulo oli Krissen ennätys, joten minulle kyllä kelpasi ;) Liikeestä seisomisessa koira jäi hiukan vinoon. Tähän asti oli todella hyvä fiilis! Sitten noutaminen... Krisse lähti vasta kolmannella (kolmannella!!) käskyllä ja siihenkin piti antaa käsiapu. Outoa... Itse suoritus sitten loppujen lopuksi olisi ollut 10 tuomarin mukaan. Kaukotkaan ei menny sitte enään nappiin. Jättökäskyllä se pomppas istumaan ja laitoin siitä vielä maahan, että saan tehä kuitenkin liikkeen loppuun. Ensimmäinen vaihto eli m-i meni huonosti, nousi vasta kolmannella. Loput vaihdot teki hyvin. Mutta en tiedä, mikähän ihme aivopieru taas... Olen palkannut sitä tosi paljon ensimmäiseen vaihtoon. Kolmannella-teema jatkui kanssa seuraavaan hyppy-liikeeseen. Tässäkin sama kuin noudossa, viimeisellä kolmannella annoin käsiavun. Se hyppäsi sitten ja hyppäsikin pitkälle, hyppy valui melkeen yli 5m. Huudin takas päinkin, ettei mene kehän yli. Sen jälkeen suoritus meni liikeenomaisesti. Kokonaisvaikutukseen ilman muuta vaikuttivat nämä edellä mainitut loppusähellykset.

Vaikka tavoitteena oli tälle vuotta TK2, niin tällä hetkellä tuntuu siltä, että se saa jäädä. Viimeinen AVO-suoritus on sit SM-joukkuueelle Kuopiossa noin kuukauden päässä :)


Päivän kuitenkin pelasti Leena Välimäen koulutus. Me treenattiin juurikin niitä seuraamisenkäännöksiä. Ongelmana oli se, että minä katson koiraa käännöksissä, joilloin minun rintamasuunta kääntyy "väärään" suuntaan, joten koira väistää ja käännökset leviää. Yksinkertaista, enpä ole tuotakaan huomannut aikasemmin :) Lisäksi otettiin metallia vieraan kapulalla. "Voi ällötys" tuumas Krisse, mutta kuitenkin toi sen luokse. Sit treenattiin noudon palautusta nopeemmaksi. Hyödylliset ja kivat treenit oli :) Kuvat (c) Jenni Suomalainen.

Sunnuntaina rakas kiinan ihmeeni (puhelin...) petti minut ja päätti olla herättämättä. Akku oli täynnä, äänet ja hälytys oli päällä vaan minkäs teet, jos puhelin ei herätä. Tämän takia nukuin toisen Välimäen koulutustunnin ohi.... Harmitti niin suunnattomasti, että huh huh!! Ajoin kuitenkin paikanpäälle ja sain 2minuuttin merkin opetusta. Parempi vähän kuin ei mitään :)

Samalle päivää oli kuitenkin vielä luvassa agilitykisat. Starttasimme Krissen kanssa ensimmäistä kertaa kakkosissa ja ensimmäisestä startista tuli NOLLA!! Jee, jee, jee :)) Aika alitti just ja just ihanneajan, Krisse oli nimittäin normaaliin vauhtiin nähden hidas (varmaankin hiukan väsynyt tästä viikonlopun treeniputkesta), mutta saimme myös ensimmäisen kakkosten LUVAnkin :)) Sijoitus oli eka radalta 2. Toiselta radalta tuli harmittava 10, sillä alussa tippui yksi rima ja lopussa vaihdoin ohjauskuviota niin ohitettiin yksi este. Sijoitus oli loppujen lopuksi 5. Kuinkahan moni mulle on sanunut, että "Älä koskaan vaihda ohjausta radalla"... Videota ei ole tällä kertaa!


Eilen alkoi OKK:n kesäkauden VOI-EVL-tokotreeni. Vetäjänä meillä siellä on Päivä Kivelä (ent. Lamminen), joten varmasti ollaan kesä hyvässä opissa :) Meillä oli alkutasotesti, jossa oli ruutu, seuraamista ja metallinouto. Ruutu meillä on kuulemma hyvässä vaiheessa, mikäli itse olen määrätietoinen joka treeneissä. Niinpä, sitähän tämä toko on ;) Sitten metalli, se ällötys taas, Krisse nosti kuin nostiki sen. Palautus ei ollut nin tiivis kuin normaalisti. Palautukseen toivoisimme lisää vauhtia. Seuraaminen oli suurimmaksi osaksi tosi hyvää kuulemma (jes!), erityisesti juoksuseuraaminen oli kuulemma kaunista (heh, koskaan kukaan ei oo sanonut meijän seuraamista kauniiksi :D). Käännökset kuitenkin levisi vielä jonkin verran tässäkin seuraamisesssa. Mutta oikein hyvä mieli jäi treeneistä, odotellaan seuraavia treenejä jo :)

Tänään tein Krisselle neljä jälkeä. Nokka meni samantien maahan kun laitoin valjaat, ketjun kaulaa ja käveltiin kohti metsää. Krisse oikeastaan itse jäljesti itsensä myös aloitus kohtaan. Esimmäinen jälki oli noin 5-10 metriä, keppiä ei oikein löytynyt ennen kuin odotin niin kauan, että se sen bongaa. Sit toinen jälki heti perään ja tämä oli noin 10-15 metriä. Keppi löyty aika hyvin! Sit kolmas oli 5-10m ja sisälsi ojanylityksen. Oikein hyvä, paitsi keppi oli taas vähän hukassa. Krisse ei oikeen meinaa rauhassa tuoda keppejä, saatikaan ilmasta niitä kunnolla. Sillä on kauhia kiire eteenpäin, vaikka jälki loppuu siihen. Hittolainen, kun olen opettanut, että jälki loppuu makkarakasalle, niin miten saisin nuo kepit nyt ylös? Täytyy varmaan tehä paljon tällästä, että palkka tulee vain taskusta, jos löytää kepin. Aikasemmat kolme jälkeä olivat vanhentuneet yli 30min. Lopuksi tein vähän pidemmän jäljen, koska nuissa kolmessa ei mennyt kuin muutama minuutti ja koira oli tosi innokkaana. Jäljestä tuli varmaankin n. 100m, ehkä hiukan ylikin. Se vanhentu vain muutaman minuutin. Oikein hyvin Krisse lähti ja meni tismalleen jälkeä pitkin koko matkan. Keppikin löytyi Krissen toimesta, jee :) Ja vauhtikin oli tosi kiva!


Vähän kastuttiinkin
Kaunis päivä jalkapallon peluuseenkin ;)
Tämä kuva on niiiin Krisse!
Päivän paras kuva!

2 kommenttia:

 1. Onnittelut nollasta, hienoa!
  Meillä kanssa seuraamisen käännökset helposti leviää, taidan itsekin tuijotella koiraa, että leviääkö se käännös taas... : ) Pitää tuotakin reenata.
  Marja-Leena ja Mindy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme :)
   Se voi olla ;) Se on hyvä, että välillä joku katsoo ja kertoo mitä sitä tuohuaa :D

   Poista