26. heinäkuuta 2012

Aavesilmät kokoontuu!

12. päivä kävimme taas Tarjan kanssa harjoittelemassa match show:ssa Nepun kanssa. Nepu esiintyi ensin Tarjan kanssa senior handlerissa ja sitten isoissa aikuisissa minun kanssa. Isoista aikuisista irtosi ensin sininen nauha ja sen jälkeen ainoastaan lämmintä kättä tuomarilta Ilpo Ojalalta :) No ei aina voi voittaa, mutta tällä kertaa Nepu oppi bortsumaisesti juoksemaan hihna löysällä - todella hyvä se!

14. päivä käytiiin Nepun kanssa pyörähtämässä Oulun näyttelyssä. Tälläkin kertaa arvostelulla ERI. Tuomarin mielestä Nepu oli hoikassa kunnossa eikä osannut kantaa häntää oikein, joten SA:ta ei herunut :) Mutta Nepu käyttäytyi kehässä todella hyvin, kun vertaa siihen mistä kesäkuun puolella lähettiin ja Nepu oli kehässä vasta viidettä kertaa.


Seuraavana päivänä lupauduin esittämään kaverini mäyräkoiran. Mäyräkoira Retu oli alusta asti sitä mieltä, että kehässä juostaan nokka maassa. Arvosteluksi Retu sai loppujen lopuksi EH maininnalla "valioyksilö, mutta voisi liikkua paremmin" :)


Seuraava viikko meni Krissen kanssa käynnistellessä taas normaalia treenirytmiä. Valeraskaus alkaa olemaan jo suhteellisen voitettu juttu. Tokossa ollaan treenattu tunnaria, ruutua, voi-kaukoja, luoksetuloa ja seuraamista, jota täytyy vielä muistutella paljon. Ihmee kummasti kahdessa viikossa unohtuu seuraamispaikka ja käännökset taas leviää... Agilityä ollaan otettu omassa pihassa ainoastaan korkeassa vireessä. Kohta puolin ollaan valmiita taas ohjattuihin treeneihinkin :)

Torstaina käytiin Timon kanssa mätsärissä. Huti ja Köpi pääsivät remmin päähän kokeilemaan ajokoirakerhon tuomarin arviointia. Tuomari tykkäsi kummastakin koirasta kovasti, erityisesti niiden säpäkistä liikkeistä ;) Huti sai pennuissa punaisen nauhan ja Köpi aikuisissa sinisen, kumpikin karsiutui myöhemmin ennen sijoituksia.

Söpö Huti!
Viime viikonloppu hurahti Ghosteye's kesäleirillä! On niin mukavaa nähdä sukulaiskoiria ja häärätä koirien kanssa ihan koko viikonloppu. Perjantaina aloitettiin leiri tokojutuilla. Krisse teki tunnarin kahdesta väärin ja lopuksi kolmannella oikein. Hyppynouto oli tosi kiva. Luoksetulo taas valui, tämä on nyt niin tehotreenissä. Paikalla olo oli ihan kummallinen koiria nousi istumaan säännöllisin väliajoin, myös Krisse. Lopuksi sain 2min kunnollisen paikalla olon. Tokojen jälkeen suuntasimme Huttukylään majoitukseen :)

Lauantaina treenit aloitettiin yhdeksän aikaan ja ensimmäiseksi ajettiin metsään tekemään esineruutua ja jälkeä. Esineruutu ei mennyt nappiin, Krisse luuli kai olevansa hakumetsällä. Näin, kun se merkkas esineet, mutta silti jatkoi päätöntä juoksemista... Täytyy ottaa tähänkin joku rituaali, ettei mene sekasin. Sen jälkeen Krisselle tehtiin kuuden kepin n. 400-600m jälki ja se vanheni tunnin. Kaikki kepit löytyi, jee!

Vega
Mango
Krisse ja Mango
Sylvi
Metsätreenien jälkeen lähdettiin treenaamaan pk-tottista. Harjoiteltiin laukauksia... Hittolainen, Krissehän otti ja lähti rähisemään ympäri kenttää heti ensimmäisen laukauksen jälkeen. "Missä tapahtuu, MISSÄ!! Määki tuun, Missä ootte!!", tuuman Krisse ja juoksi päättömänä seuraavan laukauksenkin jälkeen. Koira ei ollut minulla kiinni, koska en kerennyt saada sitä kiinni.... Seuraavat laukaukset tehtiin niin, että Krisse söi makupaloja maasta ja ammuttiin. No problem. Tätä treeniä siis, kun laukaukset voittavat leikin muttei ruokailua. Lopuksi tehtiin myös esteitä. Hyppyä ainoastaan eestakaisin, A:ta en uskaltanut vieläkään ottaa... Lopuksi tietty vielä eteenmeno.

Pk-Krisse A-esteellä :D
Ilta menikin sitten isolla köörillä paimennuksessa :) Tämä oli varmaankin leirin kohokohta. Krisseki paimensi tosi hyvin kummankin vuoronsa. Harjoittelimme tallityöskentelyä, poispäin vientiä ja hakukaaria. Lisäksi yritettiin mennä maahankin välillä, mikäli vain koira malttoi. Jännä nähdä kuinka koira yhtäkkiä rauhottuu ja keskittyy aivan täysillä, eikä säntäile lampaiden perään vaikka ne vähän juoksuaskelia ottaisikin.

Marjon susihukka Balu ja Huti

Sunnuntaina oli vuorossa toinen erä paimennusta. Krisse edellisen päivän tapaan aloitti paimennukset ja pääsikin kuljettamaan lampaita pellolla. Otettiin erä paikallaoloa ja lisää maltillisempaa tallityöskentelyä. Ahtaissa paikoissa meinasi vähän vire nousta liikaa :o) Viimeinenkin vuoro meni yhtälailla nappiin kuin aikaisemmat. Krisse jopa paimensi viikonlopun aikana irtikkin ;) Huhhuijaa, varmasti koiran mielelle rankkaa touhua! On niin mukavaa nähdä kuinka vietit ovat hyvin tallella, vaikkei lampaille kauhean monesti olla päästy.

Kiitos mukavasta leiristä koko aavesilmäjengille!! Ja hurjat kiitokset myös Sannille hyvästä paimennusopetuksesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti