6. helmikuuta 2013

Kuuraparta

Maanantaina ohjatut agilitytreenit peruttiin, joten mentiin sitten Marjon kanssa treenailee tiistaina kahdestaan koirineen. Rata oli suhteellisen simppeli, jossa oli kepit ja kontakteja. Tarkoitus tehä nopeat ja hyvät treenit kisaviikonlopun alle. Krissen kanssa mentiin rata kolme kertaa, viimeisestä on videota. Viikko sitten katsoin "vahingossa" läpi sormien pujottelusta ennen aikoja poistulemisen ja sehän sitten kostautui tänään, kuten videoistakin huomaa. Lisäksi treeneissä Krisse varasti törkeästi A:lta putkee, joten sitä kerettiin hinkata ennen tuota videota. Videolla sekin onneksi sujuu, vaikkei näykkään. Ensimmäinen rata meni aivan ralliksi, onneksi kisoissa meillä on ekana hyppyrata :D Treeneistä jäi kuitenkin hyvä mieli, kun ei alettu ahnehtii ja varmistelee - kyllä se osaa, eikä yhdellä treeneillä enään ihmeitä tehdä, joten näillä mennään :) Lauantaina siis kolme starttia, joista ensimmäinen hyppyrata :)


Tiistaille sijoittui myös Opkyn ohjatut vetotreenit. Käytiin ensin treeniporukan kanssa yhdessä kattelemassa 3kilometrin lenkki. Siihen reissuun otin Krissen mukaan, hauskaski se vetää tyhjälle ja todella tasaisesti. Keskinopeus hurjat 17,5km/h. Sitten asiaan. Cirille tehtiin 3km veto ja n. 2 minuuttia edelle lähti suursnautseri. Tarkoitus ei ollut ottaa mitään muuttuvia tekijöitä mukaan, mutta ohituksia meille tuli kaksikin kappaletta - tästä siis voimme todeta, että koiralatu on ahkerassa käytössä Oulussa. Ensimmäinen ohitus tuli meille niin sanotusti puun takaa, Ciri ohitti _älyttömän_ (huomatkaa ylistävä adjektiivi!) hienosti pitkällä liinalla ja painoi satasta myös ohituksen jälkeen. Eipä siinä voinut, kun koiraa kehua ja pistää suksia liukumaan :o) Toinen ohitus tuli melkeen samantien, pikku pisti fleksissä, ja olipas tiukkaa, että ohjaaja sai fleksinsä kerättyä ja sai koiransa vedettyä meidän alta. Siinä Ciri oli lyhyellä ja ohituksen jälkeen pystyikin kirittää jo maaliin. Sykemittari näytti sen jälkeen huikeita lukemia: keskisyke 185, huippusyke 198 ja keskinopeus 27km/h! Aikaa tasan kolmelle kilsalle meni ainoastaan 6minuuttia ja 8 sekunttia. Sykkeistä sen verran, että ne ovat "kovemmat" kuin viime viikonlopun kisoissa, mikä tietenkin kertoo siitä, että irroteltavaa löytyy ;-) Toivottavasti vielä kisojakin, Ciri ei oo vielä juoksuja aloitellut...

Eilen tuo hiihtohomma oli niin mukavaa, niin pistettiin Krissen kanssa sukset alle tänäänkin. Tänään mentiin 5kilometrin matka ilman paineita ja keskinopeudeksi sykemittari mittasi taas 17km/h. Kivasti se kulkee Krisseksi :) Hyvää vastapainoa nopeatempoiseen agilityyn.

Kuuraparta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti