21. lokakuuta 2013

11 vastausta ja kuulumisia :)

Saimme Shantilta aussieiden Dracun ja Wiccan blogista haasteen. Minä oon taas hiukan laiska jätän sääntöjen vastaisesti keksimättä 11 uutta kysymystä ja haastamatta 11 uutta bloggaajaa, mutta vastaampas nyt ainakin itse :)

1. Jos sinulla ei olisi koiria tai koiraharrastusta, mitä tekisit vapaa-ajallasi?
- Luulen, että pelaisin jalkapalloa tai salibandyä. Jalkapalloa olen pelannut joukkueessa kolme vuotta, mutta  4 x treenit viikossa + pelit viikonloppuisin söi keskittymistä koiraharrastuksiin. Salibandyä olen vain pelannut koulun joukkueissa, mutta silti se on ihan huippu kivaa! "Jalkapalloura" tyssäsi kaksi vuotta sitten tapahtuneeseen loukkaantumiseen, jonka jälkeen en palannut enään kentälle... Mutta sen voin sanoa, että jalkapallotaustasta on ollut hyötyä agilityssä ;-)

2. Jos koirasi saisivat valita aina mitä teette, mitä se olisi?
- Musta tuntuu, että Krisse tekis kaikista mieluiten jäljestystä tai paimennusta. Ne on sellasia hommia, ettei mun oo ikinä tarvinu sitä tsempata tai kertoa mitä pitää tehdä. Krisse nauttii ihan suunnattomasti asioista, joita se saa tehdä ihan itse, ja kaiken kukkuraksi saa mut iloiseksi :-)

3. Mitä vannoit tekeväsi toisella tavalla uusimman koirasi kanssa mitä et kuitenkaan saanut tehtyä?
- Mulla ei ole vielä toista/uutta koiraa, mutta vannon käyttäväni naksutinta ihan alusta alkaen ja toivon että se pitää. Sekä olla johdonmukainen tiettyjen asioiden kanssa ihan pennusta saakka.

4. Miksi pidät koirablogia?
- Minua alkoi naurattaa tämä kysymys, koska en oo oikeasti ikinä miettinyt, että miksi. Mutta kaikista tärkeintä mulle on itselle on saada muistoksi kaikkia näitä juttuja mitä kirjoittelen :) Nähdä kuinka asiat edistyy tai ei edisty, tai sitä mitä on tapahtunut joskus ja mitä olen ajatellut asioista silloin :) Tällä hetkellä tämä blogi on keskellä muutosta, sillä tästä on tulossa enemmänkin lifestyle-blogi, johon tottakai kuuluu myös Krissen jutut :)

5. Jos koirasi voisivat kertoa sinulle yhden, tärkeän asian, mikä se voisi olla?
- Krisse varmaan sanoisi minulle, että: nyt minä ymmärrän myös sinua. Tämä on peräisin kaikesta siitä mitä ollaan käyty läpi, kuka määrää ja kuka ei. Mitkä asiat on tehtävä ja mitä ei tarvitse. Nimenomaan se johdonmukaisuus, joka aikoinaan puuttui.

6. Miten päädyit koiriesi kasvattajaan? Mikä sai sinut valitsemaan juuri hänet ja mitä kaikkea kasvattajassa arvostat erityisesti?
- Krissen kasvattaja asui sopivasti lähellä ja halusin aluksi vain tutustua enemmän rotuun. Niinpä siinä sitten kävi, että australianpaimenkoira oli silloin paras vaihtoehto harrastuskoiran virkaan :) Olen super-onnellinen, ettei meidän lähellä asunut näyttelylinjaista aussiekasvattajaa, että minulla on koira joka osaa tehdä muutakin kuin seistä ja liikkua muutaman kerran kehän ympäri :o) 15-vuotiaana, kun sain Krissen, sitä vain halusi koiran, joka ei ollut metsästysviettinen hirvikoira.
Krissen kasvattaja Marjo on mielestäni erittäin hyvä kasvattaja (handlaa kaiken sen mitä kasvattaja joutuu/ja saa kokea). Kasvattajissa arvostan kaikista eniten rehellisyyttä :-) Sitä olemme kyllä saanet! Ja kiitos Marjo vieläkin maailman parhaasta Krissestä :-)

7. Saitko valita oman pentusi? Miksi valitsit sen? Jos kasvattaja valitsi sen sinulle, millä perusteella hän sen sinulle valitsi?
- Krisse oli pentueen ainoa pentu ja sitä oli odotettu kaksi vuotta, joten se vain päätyi minulle :-)

8. Jos pentusi on aikoinaan pentutestattu, onko tulos yhä "kuvaava"? Entä sen pentuesisaruksista?
- Mulla ei oo mitään muistikuvaa millainen tulos pentutestistä tuli. Ei varmaan mikään kovin kauhea, kun Marjo uskalsi antaa Krissen minulle silloin :-)

9. Mikä saa koirasi täysin sekaisin? Hyvällä tai pahalla.
- Hyvällä tavalla: ensilumi, multakasa. Krisse saa ihan hirweät ilohepulit tuollaisista pehmeistä alustoista :D
Sitten Krissen mielestä hyvällä tavalla aivan ihanan sekaisin saa tottakai agility!! Minä en tykkää siitä yhtään, että se kahdella jalalla huutaa kuin syötävä sinne radalle...

10. Onko koirallasi noloja lempinimiä joita et kehtaisi huudella julkisesti?
- Krisse, Risse, Hippe, Hiiku... Ja noista kaksi viimeisintä :D

11. Ketä koiramaailmassa ihailet? Miksi ja jos saisit kysyä häneltä yhden kysymyksen, minkä tahansa, mitä kysyisit?
- Ensimmäiseksi Krissen kasvattajaa: se tapa miten hänen koirat katsovat häntä, on kadehtittavaa :-) Sitten agilityn superohjaajia kuten Jouni Orenius. Mutta en osaa sanoa tähän mitään kysymystä... :-)
Sitte siihen mitä meille kuuluu! Kiitos hyvää :) Viime viikolla Krisse oli agilitytreeneissä pitkästä aikaa taas normaali kaasujalka. Treenit maistui todella hyvältä.

Yksi kaunis pakkasaamu kaapattiin syksyä taas pikkusen muistikortille... :-)


Onni on jälleen terve (kaasutteleva) koira <3

Sitten kuvia niistä ihanista juhlista mihin sai tälläytyä! Toissa viikonloppuna juhlittiin siis taloustieteiden vuosijuhlilla hyvässä seurassa :-)
Jatkojen jatkoilla oli urheiluteema, jonne sitten pukeuduttiin minun hiihtopaitoihin ja opky:ltä lainattuihin numerolappuihin :)


Seuraavia suunnitelmia olisi mm. osallistua tänä vuonna Krissen kanssa tokon voittaja-luokkaan. Toivottavasti se toteutuu kuukauden päästä. Ja pistää oma kroppa takaisin kuntosalirytmiin ;-)

2 kommenttia:

 1. Jokaisella on tietysti mieltymyksensä, jotkut tykkää näyttelylinjaisista toiset ei, mutta mielestäni on todella typerää kun sanot ettei näyttelylinjaiset aussiet osaa muuta kuin olla näyttelykehässä, joka ei todellakaan pidä paikkaansa! Tiedän monia näyttelylinjaisia ausseja jotka pärjäävät tosi hyvin muissakin lajeissa kun näyttelyissä t. Näyttelylinjaisen aussien omistaja joka ei harrasta näyttelyitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän pointtisi :) Ja tämä on varmasti ikuisuus-keskustelu, koska on kyse mielipiteestä :) Mutta minä olen onnellinen, että minun on koirani on kevyempi. Niinpä minun ei tarvitse pelätä, että koirallani olisi liian raskas kroppa esim. agilityyn. Krissekään ei ole kylläkään ihan kevyemmästä päästä, kun mietitään agilityn kisakoiria. Sen takia usein maksetaankin radalla muutamia sekuntteja.

   En siis tarkoita, etteikö näyttelylinjainen kulkisi tai tykkäisi agilitystä siinä missä muutkin, mutta raskaammalla kroppalla on suuremmat riskit loukkaantua. Näyttelylinjaisillakin aussielta suurimmalta osalta löytyy moottoria (vaikka kroppa sitä ei välttämättä kestäkkään) ja ne toimivat lajissa kuin lajissa, mutta on sitten niitä ääritapauksia, jotka ovat arkoja/laiskoja tms. Minun mielestäni käyttölinjaisimmissa koirissa saa paremman kropan kestämään moottoria suuremmalla todennäköisyydellä.

   Itse olen kans niin liikkuva ja tekemisenhaluinen, että minun tarpeilleni on parempi, että koira on käyttölinjaisempi - kevyempi :) Kestetään siis yhdessä paremmin toisemme menoja :-)

   Poikkeuksia tottakai löytyy, joten ei voida olla absoluuttisia minkään asian kanssa. Esimerkkini tekstissä on vain kärjistetty olettamus siitä, mitä olen nähnyt näyttelykehissä... Toivottavasti et pahoittanut mieltäsi, mutta tämä oli vain mielipide, joka kumpuaa omista tarpeistani :-)

   Poista