31. tammikuuta 2014

Onnistunut sterilointi!

Krisse kävi 1,5 viikkoa sitten sterilointileikkauksessa. Tein päätöksen sen takia, että minua alkoi ärsyttämään kauan kestänyt kiimainen käytös ja ihmetyttämään viime syksyllä pois jääneet juoksut. Sekä tietenkin on huippua päästä treenaamaan/kisaamaan useammin ja välttyä valeraskauksien oireilta.

Krisseltä lähti munasarjojen lisäksi koko kohtu. Munasarjoista löytykin jonkin sortin iso rakkula, joka ois voinut tuottaa pahempia ongelmia todennäköisesti myöhemmin. Rakkula oli myös syynä siihen, että Krisse on luullut olevansa juoksussa pitemmän aikaa.

Mutta nyt on kyllä jännä nähdä miten tämä tulee vaikuttamaan Krisseen jatkossa. Ainakin vielä se merkkailee samaan tahtiin kuin ennen ja työntää peppuansa uros-koirien nokan eteen...

Käytiin myös puntarilla ennen leikkausta.
Tavoitteena, ettei paino nousisi steriloinnin jälkeen, nimittäin lukema näytti hyvältä.

Steriloinnin jälkeen oli vähän pää sekasin ja väsytti...

Seuraavana päivänä oltiin jo ihan sujut kaulurin kanssa

...kahden päivän päästä kun tulin koulusta ja koira löyty sängystä...

...kolmen päivän jälkeen leikit sujui kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan,
paitsi toi kauluri toi vähän uutta haastetta.

Ja normi arki jatkui todella nopeasti. Krisse kuuluu mm. myös tyttöjen iltoihin :D

Uskottattoman nopeasti se on siis parantunut. Eikä ole ollut mitään virtankarkailuakaan (*koputtaa puuta*). Kaikki siis sujui todella hyvin :) Nyt se on jo käynyt tunnin lenkkejä ja pihalla voidaan olla ilman kauluria. Eilen otettiin järven jäällä kuvia...Krisse 7v, eikä remmikäytöstapoja...

Maha näyttää jo todella siistiltä!

Kun Krisse on sairaslomalla treeneistä, on aikaa hiihdellä. Otin itseäni niskasta kiinni ja oon saanut hiihdeltyä muutamia kymmeniä kilometrejä jo ilman koiraakin :o) Tämän talven kisakoiraksi on ajautunut malinois Gibe, jota päädyin kokeilemaan ladulla omistajansa ehdottomana. Gibe on aikaisemmin vetänyt kickbikeä, muttei koskaan kilpaillut vetolajeissa. Gibe oli kyllä positiivinen yllätys, nimittäin se juoksee lujaa ja ohittaa erinomaisesti.

Taitoja käytiin sitten testaamassa epävirallisissa koirahiihtokisoissa Auranmajalla viime viikon tiistaina. Hiihdimme Giben kanssa ensimmäisen yhteisen kisasuorituksemme päätyen Naisten C sarjan 3. sijalle. Kärkeen jäi väliä ainoastaan 11 sekunttia (tulokset). Nyt seuraavaksi tähtäimessä on Sprintin SM kilpailut Lapinlahdella viikon päästä. Saa nähdä, innolla odotan! :-)2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla seurailen että tuleeko muutosta luonteeseen, sitä Kiksin sterkkausta kun olen harkinnut. Meillä tehdään fleksissä muuten tuota ihan samaa (tai siis Jumi tekee), parasta on taluttaa itseään ja sitten saada kauhea hepuli ja aletaan haastamaan fleksin narussa roikkuen vetoleikkiin... Mutta kun se on niin söpö niin ei sitä viitsi edes kieltää <3 ;) (pätee Jumin kanssa nykyään ehkä vähän turhan moneen asiaan).

    VastaaPoista
  2. Mää pidän sut Hinni kuulolla :) Mun villi veikkaus, ettei mitään suurempia muutoksia tuu. Varmaan vasta muutaman kuukauden päästä voi sanoa tarkemmin...
    Minä oon aina antanu riekkua hihnassa :D Krisse kyllä lopettaa heti ku sanoo, että riittää. Joten no problem :)

    VastaaPoista