28. lokakuuta 2014

Oikeesti kivvaa!

Viikko sitten käytiin agilitytreeneissä - hyyvin pitkästä aikaa! Viime kerralla kisoissa olin sata varma, että koko laji jää unohlaan. Mutta tietenkin silloin sujuu treenit ihan sairaan hyvin! Heidi-Maria Puolakan vetämissä treeneissä teemana oli erikoishyppyesteet, ja niistäkin huolimatta kaikki jarruttelut ja käännökset pysy aisoissa - ja jopa minä rytmissä! Oli niin kivaa, että päätin ilmoittautua seuramme agilitykoulutukseen ja kisoihin :p


Olinkin sekottanut asiat taas pahemman kerran, ja huomasin ilmoittautuneeni agilitykoulutuksen sijasta Oili Huotarin tokokoulutukseen. Tokossakin apu on aina tervetullutta, joten mentiin sitten sinne. Treenasimme ruutua ja tunnaria.

Ruudussa meillä ongelmat on se, että koira on opetettu sheippaamalla hakeutumaan ruudun takaosaan ja sen pitäis pysähtyä sinne automaattisesti. No tätä jälkimmäistä ei tapahdu... Krisse luulee (ilmeisesti), että kun naksahdusta ei tule, niin etsitäämpä uusi paikka. Olen tyypillisesti tätä treenannu aina niin, että palkkaa koiraa naksuttelemalla ihan ensimmäiseksi ruudun pongauksesta (tää kuulemma oli hyvä juttu, ja Krisse selvästi löysi ruudun kehästä heti). Sitten lähetän koiran ja Krisse vetää satasta ruutua päin (tääkin erinomaista, se jopa näyttää siltä, että tietää mitä pitää tehdä). Sitten se pysähtyy, kun huudan "SEIS", mutta 1-2 sek. jälkeen, kun ei tule palkkaa, se alkaa etsimään "parempaa" paikkaa. Jep, ongelma on siis tässä!


Oili sanoin siis, että Krisse juoksee varsin hyvin ruutuun, vaikkei sillä oo mitään hajua mitä siellä pitäisi tehdä. Hän oli usein nähnyt koiria, jotka sammaltaa sinne jos on vähänkään epävarmuutta. Lisäksi kerroin, että 1-2 treeniä menee aina huonosti, se ei usko seis-käskyä ja alkaa kokeilemaan uutta paikkaa ruudusta. Loput treenit menee yleensä hyvin ja se pysähtyy oikeaan paikkaan. Ja ihan lopuksi olen tyypillisesti tehnyt treeneissä leluruudun, että homma ainakin loppuu onnistumiseen. Mutta Oili sanoinkin järkevästi, että se ensimmäinen treeni ruutu-harkoissa on tärkein! Enkä tätä kyllä kiistäkkään... :D Oili sanoin, että tee ensimmäiseksi leluruutu, jonka jälkeen muutaman kerran naksuttimella. Ja totisesti uskon, että toi toimii. Hölmöstä ohjaajasta kärsii koko koira :-)


Tunnari on usein meillä mennyt ihan hökellykseksi. Krisse viilettää ihan täysillä haistellen kapuloita, ja kun oikea sattuu kohdalle se on jo seuraavan kohdalla, ja nappaa tietenkin väärän. Kun Oili seurasi tunnaria, niin siinäpä ei sitten ollutkaan mitään ongelmaa. Krisse teki sen rauhallisesti ja toi kaikista kolmesta treenistä oikean ensimmäisenä :-)

Lisäksi kyselin apua myös koejännittämiseen. Oili antoin siihen oivan vinkin: ole kokeessa juuri samanlainen kuin harkoissa - SINÄ ohjaat koiraa treeneissä, joten SINÄ ohjaat koiraa kokeessa. Täytyy unohtaa se ajatus, että liikuri/tuomari ohjaa koetta, vaan itse määrätietoisesti koiraa ohjaten siirtyä aina seuraavaan paikkaan.

Sitten täytyy mainostaa FitDog:in instagram-kisaa, jossa olemme mukana tällä kuvalla (klikkaa kuvaa).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti