16. syyskuuta 2015

Jälleen alkaa paras aika vuodesta!

Kyllä, jälleen alkaa paras aika vuodesta, joka kestää abouttia rallaan maalis/huhtikuulle ♥ Joten ihan aluksi toivon lunta (yritän olla realistinen) jo joulukuusta lähtien. Kuka arvaa? Syksyn kovavauhtisemmat- ja vetotreenit ovat alkaneet! Minä toimin seurasamme OPKYssä treenien vetäjänä, koska (edelleen) se oma hiihtokaveri puuttuu (kasvaa), joten kaikki tämä energian määrä on käytettävä kouluttamiseen. Titan ja Krissekin ovat kyllä treeneissä mukana maskotteina. Titanin pitäisi vaan ymmärtää, että maskotit on söpöjä paikallaan seisovia hahmoja eikä huutavia, intopiukeita, treenejä häiritseviä kakaroita...

Ihan ensimmäisenä muutama viikko sitten minut yllätti se, että treenilistalle ilmoittautui reilu 20 koirakkoa. OPKYssä ollaan siis innostuttu valjakkourheilusta. Kovatasoisiahan me ollaan aina oltu, vaikka täällä taitaa olla Suomen surkeimmat treenipaikat :P

Mutta niistä viis, sulanmaan kaudella onneksi joka polulla saa mennä koirien kanssa, kun vedot tehdään kytkettynä. Kokeneiden ryhmä on aloittanut vetonsa reilu 2km vedoilla ja aloittelijaryhmä aloitti vetonsa lahjakkaasti paljon lyhyimmistä. Mutta erittäin nopeasti myös aloittelijoiden ryhmä on edennyt. Treenejä takana meillä on vasta reilu kaksi viikkoa.

Vetotreenien lisäksi ollaan tehty ohitustreenejä ja ne ovat menneet erittäis hyvin! Seuraavalla kerran teemmekin treenit jo enemmän "kisanomaisesti". Tässä muutama kuva viikon takaisista ohitustreeneistä, kuvat on ottanut Lyydia & Natalia Halme. Ja kuinka kuvista voi huomata rotukirjo on laaja - aivan mahtavaa.
Vetotreenien ja ohitustreenien lisäksi ollaan porukalla käyty nostattelemassa myös omia kuntojamme sauvarinteen parissa. Sauvarinteessä olemme varmaan jokainen saaneet sykkeet nousemaan lähelle 200 ja huomasimme jopa toisen kerran jälkeen, kuinka nopeasti kehitystä oli tapahtunut. Lisää luvassa taatusti, onneksi kukaan ei pääse luovuttamaan kun on huippusakki kannustamassa toisia loppuun asti. Mutta ei sillä, kyllä se kunto kasvaa noissa ohitus/vetotreeneissäkin, kun GPS on kertonut joka treenin jälkeen yli 10km lukemaa. Niin sitä vain huomaamatta tulee kun joka koiran juoksee eteen palkkaamaan :P

Mikäli joku oululainen lukee tätä päivitystä, niin treeniporukkaan mahtuu vielä mukaan. OPKYn sivuilla on ohjeet yhteydenottoon. Treeneissä jäsennyys vaaditaan, mutta itse treenit ovat "ilmaisia".


"Rakkaudesta lajiin", tuumasi Collie, kun sille ei kelvannut maalipalkka.
Syynä varmaan kiimainen narttu edellä :--)

7 kommenttia:

 1. Millaista mäkitreeniä/sauvatreeniä siis vedätte? Vinkkejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsitään ensin mäki missä on nousua ainakin 1,5 minuutin ajaksi. Meillä täällä on "laskettelurinne". On myös sellanen mäki missä on nousua vähemmän, mutta se mennään sitten nopeempaa. Sauvarinnetreenissä on tarkoitus, että syke nousee joka nousulla ylemmäksi (eli ensimmäisiä nousuja ei saa ahnehtia). Viimeinen mennään sitten niin täysillä kuin sielu sietää. Me ollaan noustu tuota lasketturinnettä nyt 4 kertaa /per treeni. Nouseminen suoritetaan joko kävellen/juosten tai loikkien, nii, että joka kerralle myös vauhti nousee. Myös sellasia treenejä voi tehdä, että toistot tehdään maksimaalisesti edeten esim. vain 15-20 sekunttia. Tuolloinkin pitäis pystyä kiristämään joka toistolle :D Palautuminen meillä on ollut per toisto about 5min.

   Poista
 2. Minua on sinun tekstien perusteella alkanu hirveästi kiinnostaa tämmönen koiraurheilu. Mutta onko näissä pakko olla iso koira? Kun mulla on tuomonen pieni innokas borderterrieri... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan tarvitse olla iso koira! ;-) En juuri tältä istumalta löytänyt tuloksia, joissa koirahiihdon tuloslistalla oli juurikin borderterrieri.

   Voit varmasti harrastaa kaikkia lajeja: koirajuoksua, kickbike ajoa, -pyöräily ja -hiihtoa koirallasi. Ainoastaan, jos mietitään kisoja, niin saat itse rehkiä sitten pikkusen enemmän sen edestä mitä isommasta koirasta olisi hyötyä ;-)

   Kisatavoitteilla tai ilman valjakkourheilu on erittäin monipuolinen laji, jossa riittää mielenkiintoisia haasteita (itse vetäminen, eri kulkuvälineet, ohitukset, suuntien osaaminen jne.).

   Mukaan vain ilman muuta! Koiran kanssa urheilemalla nousee omakin kunto ihan huomaamatta :P

   Poista
 3. Ei tarvinu kuin lukea tuo mäkitreeni ja alko uuvuttaan. ;) Mutta näissä vetolajeissa vois olla ideaa myös täällä takahikiällä missä halleja ei oo ja harrastukset hiipuu talvea kohti. Niin ja kyllähän noissa omakin kunto kasvas samalla. Itellä on kyllä tyssänny vedättäminen yleensä siihen, että oon maailman paskin hiihtäjä, mutta oishan noita näköjään muitakin välineitä kuin suksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa treeneihin ;) Tai patista Timo vetämään treenejä :)

   Poista