9. helmikuuta 2016

SM SPRINT KULTAA

Viime päivityksen jälkeen ollaan treenattu paljon ja käyty SM-kisoissa. Ensimmäiset SM-kisat olivat Tervolassa 31.01.2016. Kyseessä oli normaalimatkojen VUL SM-kilpailut, mutta valitettavasti meidän sarjassa oli vain kaksi osallistujaa. Osallistujakadon myötä SM-mitallit päästiin jakamaan vain veteraanisarjoissa ja junnuissa. Meidän sarjassa oli matkana 8km. Kilpailuaamuna satoi tauotta tennissukan kokoisia lumihiutaleita ja puuterilumi suksien alla teki matkan teosta varsin nahkeaa.


Kilpailu meni meidän osaltamme hyvin. Ehyt suoritus alusta loppuun takasi meille 1.sija. Toiseksi tuli meijän ryhmän Netta ja beauceron Milla, jotka korkkasivat hienosti viralliset kisat suoraan 8km matkalla :-) Meitä ei valitettavasti voitu yhdistää edes miesten sarjan kanssa, koska sielläkin oli vain kaksi osallistujaa. Sonan omistaja Harri ja heidän perheen toinen koira Piiska voittivat miesten B-sarjan. Tuplavoitto siis samaan "perheeseen" :-)


Viime viikonloppuna oli meidän oman seuran järjestämät kisat. Meidän vetoryhmä ja muutama muu aktiivinen talkoilija saatiin aikaan hienot kisat. Lauantaina oli SPKL SM-Sprint kilpailut OuluZonen moottoriurheiluradalla. OuluZonen rata tarjosi kisoille mahtavat puitteet - aivan täydelliset ladut Sprint-kilpailuun. Radoissa oli leveyttä varmasti jokaiselle. Esimerkiksi maalisuoralla olisi mahtunut 4 koirakkoa rinnakkain.

Naiset B-sarjassa oli 5 koirakkoa. Meidän suoritukset meni niin hyvin kuin vain voi mennä. Sona yllätti pitämällä kärkisijan niin väliaika-ajoissa kuin finaalissa!! Huippu koira, joka "vetskunakin" pystyy painelee kärkivauhtia. Omatkin sukset luistivat todella hyvin ja hiihto tuntui teknisesti jo kivalta (verrattuna alkutalveen). Me siis voitimme SM SPRINT KULTAA!! :) Ja jälleen samaan perheeseen saatiin toinenkin Suomen Mestari, sillä Piiska uusi viime vuoden mestaruutensa Miesten B-sarjassa.

(c) M.Moisala
(c) M. Moisala


Sunnuntaina järjestimme normaalimatkojen kilpailut Oulussa myöskin, mutta me emme Sonan kanssa päässet osallistumaan. Puolikuntoisena oli parempi jättää startti välistä ja Sonaa vaivasi vesihäntä, joka mahdollisesti tuli sille lauantain hyytävästi viimasta... :(

Sunnuntaina meijän porukalle tuli taas hienoja tuloksia. Mm. vetoryhmän belginaiset voittivat rotumestaruudet! Kyllä! Kaikki kolme sijaa tulivat meijän ryhmään, todella huippua!! Voitto meni Mariannelle ja Titanin siskopuolelle Nasulle :) Toinen sija Anniinalle ja Assalle sekä kolmanneksi kirivät Anni ja Pahis :)


3 kommenttia: