15. maaliskuuta 2016

SPKL SM 2016

 


Palveluskoiraliiton SM-kisat kilpailtiin viime viikonloppuna Kuhmossa. Kuhmon ladut ja olosuhteet olivat erinomaiset. Me lähdimme kisoihin Päivin ja Harrin sekä koirien kanssa. Sonan kanssa oli tarkoitus kilpailla lauantaina Naiset B-sarjassa ja sunnuntaina viestissä.

Lauantaina B-naiset sarjaan starttasi 9 koirakkoa - pikkusen enemmän mitä talven mittaan sarjoissa on ollut osaanottoa. Oli kuitenkin mukava, että sai pistää parastaan ja jännitys oli sen mukainen kisa-aamuna. Meillä matkana oli 8km.

Matka taittui koko kauden nopeimman keskivauhdin siivittämänä. Sääriä (penikkatauti) vaivasi, mutta tein kaikkeni etten välitä "kivusta". Taktiikka oli kutakuinkin se, että täysillä mäet päälle ja pientä lepoa sitten alamäissä jaloille. Kierrokselle lähtö meni hyvin ja voimia oli vielä hyvin toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen alussa meidät ohitettiin ylämäessä. Loppujen lopuksi hiihdimme sijalle 4. vain 13 sekunttia häviten 3. sijaan. Pieni harmitus oli aluksi, mutta joka tapauksessa täytyy todeta, ettei nopeampaa oltais päästy. Se oli meiltä koko kauden nopein suoritus, joten mukavaa, että se sattui SM-kisoihin. Sonalla kuitenkin avautui matkan varrella tassu, joka huomattiin maalissa. Oli siis selvää, ettei Sona voinut juosta seuraavana päivänä viestissä. Varakoira oli etukäteen hommattu, joten viestijoukkue oli lauantaina jo kasassa sunnuntaille.
Varakoiraksi ilmoittautu 1. osuudelle minun kanssani dobermanninarttu Armi. Armi oli kokenut yhteislähtijä, jonka kanssa pääsimme heti lähdöstä A-miesten perään. Kilpailimme siis Miehet B-sarjassa, jotka starttasivat A-miesten kanssa yhtäaikaa. Armi oli säpäkkä juoksija, joka juoksi todella kivasti alamäkiin - minun ei tarvinut jarrutaa lähes ollenkaan. Ylämäissä oli minun vuoroni tehdä töitä. Vaihtoon saavuttiin reilulla 1. sijalla ja lähetin matkaan toiselle osuudelle Makun ja Zaran. 

Maku ja Zara kirivät kiinni yhden A-koirakon ja toivat myös joukkuuemme vaihtoon 1.sijalla. Harri ja Piiska viimeistelivät suorituksemme ankkuriosuudella. Loppujen lopuksi voitimme Miesten B-sarjan SUOMEN MESTARUUDEN yli 8 minuutin turvin. 


Kisat olivat todella hyvin järjestetty: kuulutus oli mainio, ratavahdit olivat erinomaisesti hereillä (muutamaa paikkaa piti lumetttaa kesken kilpailun) ja ladut olivat hyvässä kunnossa. Kiitos Kajaanin porukalla hienoista kisoista! Toivottavasti samanlaisiin puitteisiin pääsisi useammin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti